|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, mantar, sebze, sote, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Mantar Sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiMantar sote Mantar sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 20 dakika 4-6 kişilik 147 kalori Malzemeler: 8 dilim hindi pastırması 700 gram taş mantarı 2 adet soğan 1 demet maydanoz 35 gram tereyağı tuz karabiber Hazırlanışı: 4 dilim pastırmayı küçük küp şeklinde doğrayın Taş mantarlarını temizleyin, dilimlere kesin Soğanları küçük küp şeklinde doğrayın Maydanoz yapraklarını incecik kıyın Mantarları altı kalın bir tavada yağsız kavurun Sularını salınca 15 gr tereyağı, pastırma ve soğanı ekleyin, 3 dakika daha kavurun ve tavadan çıkartın Aynı tavada küp doğranmış 4 dilim pastırmayı çıtır çıtır oluncaya kadar kavurun ve kağıt havluya alın Mantarları maydanozla beraber tekrar tavaya koyun, kalan tereyağı ilave edin Tereyağı eriyinceye kadar sote edin Çıtır pastırma dilimleri ile servis yapın |
|