ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantar Sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781442)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:14 PM

Mantar Sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Mantar sote
Mantar sote Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 20 dakika
4-6 kişilik
147 kalori Malzemeler:

8 dilim hindi pastırması
700 gram taş mantarı
2 adet soğan
1 demet maydanoz
35 gram tereyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
4 dilim pastırmayı küçük küp şeklinde doğrayın.
Taş mantarlarını temizleyin, dilimlere kesin.
Soğanları küçük küp şeklinde doğrayın.
Maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
Mantarları altı kalın bir tavada yağsız kavurun.
Sularını salınca 15 gr. tereyağı, pastırma ve soğanı ekleyin, 3 dakika daha kavurun ve tavadan çıkartın.
Aynı tavada küp doğranmış 4 dilim pastırmayı çıtır çıtır oluncaya kadar kavurun ve kağıt havluya alın.
Mantarları maydanozla beraber tekrar tavaya koyun, kalan tereyağı ilave edin.
Tereyağı eriyinceye kadar sote edin.
Çıtır pastırma dilimleri ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.