|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolması, hazırlanışı, kabak, malzemesi, sebze, sebzeli, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Sebzeli Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli kabak dolması Sebzeli kabak dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 8 adet iri kabak 200 gram taze fasulye 1 adet havuç 100 gram iç bezelye 200 gram iç bakla 1 adet küçük kereviz 1 tatlı kaşığı toz şeker 40 gram tereyağı 1 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Kabakları 7 cm uzunluğunda kesin, içlerini küçük bir kaşıkla boşaltın, dışlarına çizikler atıp tuzlu kaynar suda 10 dakika blanşe edin Dereotunu ayıklyıp yıkayın, süzülmeye bırakın![]() Havucu soyun, uzunlamasına, ince çubuklar halinde kesin Taze fasulyeyi ayıklayıp ikiye bölün, tuzlu kaynar suda 20 dakika haşlayın![]() Kerevizin yapraklarını ayırıp ince dilimlere kesin, tuzlu kaynar suda 8 dakika blanşe edin İç baklaları tuzlu suda 20 dakika kaynatıp çıkarın ve dış kabuklarını soyun![]() Bezelyeleri tuzlu kaynar suda 10 dakika blanşe edin ![]() Tereyağını şekerle birlikte eritin, sebzeleri katın Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın![]() Hazırladığınız içi kabaklara doldurun, 200ø ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|