![]() |
Sebzeli Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebzeli kabak dolması
Sebzeli kabak dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 8 adet iri kabak 200 gram taze fasulye 1 adet havuç 100 gram iç bezelye 200 gram iç bakla 1 adet küçük kereviz 1 tatlı kaşığı toz şeker 40 gram tereyağı 1 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Kabakları 7 cm. uzunluğunda kesin, içlerini küçük bir kaşıkla boşaltın, dışlarına çizikler atıp tuzlu kaynar suda 10 dakika blanşe edin. Dereotunu ayıklyıp yıkayın, süzülmeye bırakın. Havucu soyun, uzunlamasına, ince çubuklar halinde kesin. Taze fasulyeyi ayıklayıp ikiye bölün, tuzlu kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kerevizin yapraklarını ayırıp ince dilimlere kesin, tuzlu kaynar suda 8 dakika blanşe edin. İç baklaları tuzlu suda 20 dakika kaynatıp çıkarın ve dış kabuklarını soyun. Bezelyeleri tuzlu kaynar suda 10 dakika blanşe edin. Tereyağını şekerle birlikte eritin, sebzeleri katın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın. Hazırladığınız içi kabaklara doldurun, 200ø ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.