Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, körili, malzemesi, sebze, susamlı, tarifi, toplar, yapılışı, yemekleri

Körili Sebze Ve Susamlı Toplar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Sebze Ve Susamlı Toplar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Körili sebze ve susamlı toplar
Körili sebze ve susamlı toplar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 105 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 yemek kaşığı toz şeker
15 gram taze maya
300 gram un
300 gram susam
3 adet acı kırmızı biber
1 adet yumurta
30 gram margarin
100 gram brüksel lahanası
300 gram karnıbahar
2 adet kırmızı soğan
1 adet havuç
1 demet taze soğan
300 gram çin lahanası
5 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı soya sosu
100 ml süt kreması
1 yemek kaşığı köri
2 tatlı kaşığı nişasta
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
1,5 çay bardağı ılık su, şeker ve mayayı karıştırın Maya eriyince 2 yemek kaşığı un ekleyin ve sıcak bir yerde üstü kapalı olarak 20 dk mayalandırın Bu arada susamı tavada yağ koymadan kavurun
Bibeleri ortadan kesin ve çekirdeklerini ayıklayın ince ince doğrayın
Kalan unu, yumurta, yağ tuz ve susamın 1/3ini ve biberlerin yarısnı hamura katın, iyice yoğurup 45 dk mayalanması için bekletin
Karnabahar, Brüksel lahanası ve havucu temizleyin Havucu çubuk şeklinde kesin Kaynar suya atıp 5 dk haşlayın ve süzün
Soğanları soyun, piyazlk doğrayın Taze soğanı temizleyin, 2 cm uzunluğunda kesin
Kuru ve tze soğan, kalan biberleri ve susamın 1/3ini 4 yemek kaşığı kızgın yağ ile kavurun Tavadan alın, bezelyeleri tavaya koyup kavurun
Tavaya soya sosunu dökün 1 su bardağı su, krema ve köriyi ekleyin
Kaynayınca tuz, biber ekleyin Nişastayı biraz su ile eritin, sosa katın ve kaynatın Sebzelere karıştırın Bir taşım kaynatın
Hamuru yeniden yoğurun Unlanmış bir tezgahta 4 cm kalınlığında açın 5 cm çapında 8 daire kesin Yağlanmış tepsiye dizin
30 dk bekletin Kalan yağı halkaların üzerine sürün ve kalan susamları serpin Daha sonra buharda 15 dk pişirin
Sebzelerin üzerine kıyılmış maydanoz serpin
Hazırladığınız sebzeleri her tür ızgara ile mayalı halkaları ise soslu et ve tavuk yemekleri ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.