|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bahar, çorbası, fasulyeli, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapılışı |
![]() |
Fasulyeli Bahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fasulyeli Bahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFasulyeli bahar çorbası Fasulyeli bahar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 8 kişilik Malzemeler: 250 gram kurufasulye 1 kilogram taze bakla 500 gram yeşil fasulye 2 adet büyük patates 2 adet olgun domates 500 gram kabak 2 adet pırasa 1 adet kereviz 100 gram tel şehriye tuz karabiber Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() Baklanın tanelerini ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabağı yıkayın, soyun, 1 cm kalınlığında dilimlere kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Kurufasulyelerin pişme sürelerinin sonunda, patates, bakla, pırasa, kereviz ve domatesleri ilave edip 30 dk hafif ateşte pişirin ![]() ![]() Yeşil fasulye, kabak ve şehriyeyi katıp 15-20 dk daha ağzı açık olarak hafif ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerin her tarafını önceden kızdırılmış grilde üçer dakika pişirin, kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ezin ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmısak, domates, fesleğen yaprakları ve peyniri mikserde püre haline getirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|