ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Fasulyeli Bahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781067)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:56 PM

Fasulyeli Bahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Fasulyeli bahar çorbası
Fasulyeli bahar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
8 kişilik
Malzemeler:

250 gram kurufasulye
1 kilogram taze bakla
500 gram yeşil fasulye
2 adet büyük patates
2 adet olgun domates
500 gram kabak
2 adet pırasa
1 adet kereviz
100 gram tel şehriye
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Fasulyeleri ıslattığınız suya 2.5 lt daha su ekleyerek kaynatın ve 1 saat pişirin.
Baklanın tanelerini ayıklayın. Yeşil fasulyeleri yıkayın, temizleyin, ikiye bölün. Patatesleri soyun, 2X2 cm büyüklüğünde doğrayın. Üstlerini kapatacak kadar su koyup bir kenarda bekletin. Domateslerin saplı kısımlarını çıkartın, kabuğuna çizik atıp kaynar suya batırıp kabuklarını soyun.
Kabağı yıkayın, soyun, 1 cm kalınlığında dilimlere kesin. Pırasayı ayıklayın, yıkayın, beyaz ve açık yeşil kısımlarını dilimleyerek kesin. Kerevizi soyun, küçük parçalar halinde doğrayın. Birkaç kereviz yaprağını bir kenara ayırın.
Kurufasulyelerin pişme sürelerinin sonunda, patates, bakla, pırasa, kereviz ve domatesleri ilave edip 30 dk hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Yeşil fasulye, kabak ve şehriyeyi katıp 15-20 dk daha ağzı açık olarak hafif ateşte pişirin. Suyu az ise biraz su ilave edin. Servis yapmadan önce her tabağa birer yemek kaşığı pesto koyup çorbayı onun üzerine koyun. Kereviz yaprakları ile süsleyin.
Domateslerin her tarafını önceden kızdırılmış grilde üçer dakika pişirin, kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ezin. Sarmısağı soyun, döğün. Fesleğen yapraklarını saplarından ayırın, iyice yıkayın ve suyunu süzün. Kaşar peynirini ince rendeleyin.
Sarmısak, domates, fesleğen yaprakları ve peyniri mikserde püre haline getirin. Yavaş yavaş zeytinyağına katın. Hazırladığınız pesto'ya çorbadan 2-3 kaşık sebze suyu karıştırın ve çorbayla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.