|
|
Konu Araçları |
çorba, fesleğen, hazırlanışı, malzemesi, soslu, tarifi, yapılışı |
Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFesleğen soslu çorba Fesleğen soslu çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 6-8 kişilik Malzemeler: 2 adet soğan 4 diş sarmısak 400 gram patates 2 adet defne yaprağı 2 yemek kaşığı domates salçası 150 ml zeytinyağı 850 gram konserve soyulmuş domates 15 litre sebze suyu 300 gram sarı ve kırmızı dolmalık biber 150 gram kabak 100 gram havuç 100 gram kereviz 50 gram öğütülmüş badem 2 demet fesleğen tuz karabiber kekik Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı soyup kıyın Patatesleri soyup küb şeklinde doğrayın Hepsini büyük bir tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun Kekik, defne yaprağı ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin Konserve domatesi ve sebze suyunu katıp tuz ve karabiberle tatlandırın 30 dakika pişirin Kabakları, biberleri, kerevizi ve havucu temizleyip dilimleyin Fesleğen sosu için 2 diş sarımsağı soyup fesleğen yaprakları, badem ve kalan zeytinyağı ile püre haline getirin Tuz ve karabiber ekin Domatesli sosu ince süzgeçten geçirin Dilimlenmiş sebzeleri ilave edip tekrar kaynatın 10 dakika pişirip fesleğen sos ile birlikte servis yapın |
|