![]() |
Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fesleğen soslu çorba
Fesleğen soslu çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 6-8 kişilik Malzemeler: 2 adet soğan 4 diş sarmısak 400 gram patates 2 adet defne yaprağı 2 yemek kaşığı domates salçası 150 ml. zeytinyağı 850 gram konserve soyulmuş domates 1.5 litre sebze suyu 300 gram sarı ve kırmızı dolmalık biber 150 gram kabak 100 gram havuç 100 gram kereviz 50 gram öğütülmüş badem 2 demet fesleğen tuz karabiber kekik Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Patatesleri soyup küb şeklinde doğrayın. Hepsini büyük bir tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Kekik, defne yaprağı ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Konserve domatesi ve sebze suyunu katıp tuz ve karabiberle tatlandırın. 30 dakika pişirin. Kabakları, biberleri, kerevizi ve havucu temizleyip dilimleyin. Fesleğen sosu için 2 diş sarımsağı soyup fesleğen yaprakları, badem ve kalan zeytinyağı ile püre haline getirin. Tuz ve karabiber ekin. Domatesli sosu ince süzgeçten geçirin. Dilimlenmiş sebzeleri ilave edip tekrar kaynatın. 10 dakika pişirip fesleğen sos ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.