Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorba, hazırlanışı, karidesli, malzemesi, tarifi, yapılışı

Karidesli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Karidesli çorba
Karidesli çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

2 demet tereotu
8 adet karides
100 gram soğan
2 diş sarmısak
500 ml sebze suyu
150 ml süt kreması
60 ml zeytinyağı
1 adet limon kabuğu rendesi
muskat
çöpşiş
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Tereotunu temizleyip yıkayın Kaynar tuzlu suda 2 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin, suyunu sıkın ve irice doğrayın
Soğan ve sarmısakları soyun, küçük küp şeklinde doğrayın
Bir tencerede 30 ml zeytinyağını kızdırın
Soğan ve sarmısakları hafifçe kavurun
Sebze suyunu ekleyip, kaynatın
Krema, tereotu ve limon kabuğu rendesini ilave edin 5 dakika orta ateşte pişirin
Çöp şişlere ikişer karides geçirin
30 ml kızgın yağda her iki tarafını ikişer dakika kızartın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Çorbaya muskat, tuz ve karabiber ekleyin Mikserde püre haline getirin
Çöp şişlere geçirdiğiniz karideslerle beraber servis yapın
Sebze suyunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.