![]() |
Karidesli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Karidesli çorba
Karidesli çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 demet tereotu 8 adet karides 100 gram soğan 2 diş sarmısak 500 ml. sebze suyu 150 ml. süt kreması 60 ml. zeytinyağı 1 adet limon kabuğu rendesi muskat çöpşiş tuz karabiber Hazırlanışı: Tereotunu temizleyip yıkayın. Kaynar tuzlu suda 2 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin, suyunu sıkın ve irice doğrayın. Soğan ve sarmısakları soyun, küçük küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede 30 ml. zeytinyağını kızdırın. Soğan ve sarmısakları hafifçe kavurun. Sebze suyunu ekleyip, kaynatın. Krema, tereotu ve limon kabuğu rendesini ilave edin. 5 dakika orta ateşte pişirin. Çöp şişlere ikişer karides geçirin. 30 ml. kızgın yağda her iki tarafını ikişer dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorbaya muskat, tuz ve karabiber ekleyin. Mikserde püre haline getirin. Çöp şişlere geçirdiğiniz karideslerle beraber servis yapın. Sebze suyunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.