Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapılışı, yüzük

Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Yüzük Çorbası
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

250 gram un
100 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı nohut
tuz
karabiber
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Nohutu bir gece önceden ıslatıp ertesi gün haşlayın
Unu yumurta, limon suyu ve aldığı kadar su ile yoğurarak hamur haline getirin
Hamuru dört eşit parçaya ayırıp oklava ile açın Açtığınız yufkaları kare kare kesin
Soğanı ayıklayıp rendeleyin Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırın
Hazırladığınız içten, kesilmiş yufkaların üzerine koyun Her bir parçayı dört köşesini birleştirerek kapatın
2 lt tuzlu kaynar suda mantı ve haşlanmış nohutlu mantılar yüzeye çıkana kadar pişirin
Diğer tarafta salça, yağı ve baharatları karıştırıp nohutlara katın 5 dakika kaynatıp ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.