ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781060)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:57 PM

Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Yüzük Çorbası
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

250 gram un
100 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı nohut
tuz
karabiber
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Nohutu bir gece önceden ıslatıp ertesi gün haşlayın.
Unu yumurta, limon suyu ve aldığı kadar su ile yoğurarak hamur haline getirin.
Hamuru dört eşit parçaya ayırıp oklava ile açın. Açtığınız yufkaları kare kare kesin.
Soğanı ayıklayıp rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırın.
Hazırladığınız içten, kesilmiş yufkaların üzerine koyun. Her bir parçayı dört köşesini birleştirerek kapatın.
2 lt. tuzlu kaynar suda mantı ve haşlanmış nohutlu mantılar yüzeye çıkana kadar pişirin.
Diğer tarafta salça, yağı ve baharatları karıştırıp nohutlara katın. 5 dakika kaynatıp ateşten alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.