|
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, karnabahar, malzemesi, tarifi, yapılışı |
Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKarnabahar çorbası Karnabahar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 adet ufak karnıbahar 100 gram soğan 50 gram tereyağı 800 ml sebze suyu 10 ml kremşanti 3 dilim tost ekmeği 2 diş sarmısak 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı maydanoz yaprağı 20 gram susam tuz karabiber Hazırlanışı: Karnnıbaharı ayıklayıp iri parçalara bölün Bol kaynar tuzlu suda 5-6 dk haşlayın ve süzün 3/4'ünü incecik kıyın Kalanları ufak parçalara bölüp bir kenara koyun Soğanları soyun ve minik küblere doğrayın 30 gr tereyağını eritin soğanları koyup pembeleştirin Kıyılmış karnıbaharı katıp çevirin Sebze suyu ve kremşanti ilave edin ve 3 dk hafifçe kaynatın Tuz ve karabiber ile tatlandırıp bir kenara koyun Tost ekmeğinin kenarlarını çıkartıp içlerini 2 cm büyüklüğünde doğrayın Sarmısağı soyun ve ince nice doğrayın Sıvı yağı kızdırın İlk önce tost ekmeğini ve sarmısakları, sonra kalan tereyağını koyun Karıştırarak kızartın Kıtır ekmekleri tavadan alıp yağlarını süzülmesi için mutfak kağıdının üzerine koyun Susamı yağsız tavada karıştırarak pembeleştirin Karnıbahar çorbasını mikserde püre haline getirin Ufak parçaları ilave edip ısıtın Tabakalra alıp, kıtır ekmeklerle, susam ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın |
|