ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781051)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:58 PM

Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Karnabahar çorbası
Karnabahar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 adet ufak karnıbahar
100 gram soğan
50 gram tereyağı
800 ml. sebze suyu
10 ml. kremşanti
3 dilim tost ekmeği
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maydanoz yaprağı
20 gram susam
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Karnnıbaharı ayıklayıp iri parçalara bölün. Bol kaynar tuzlu suda 5-6 dk haşlayın ve süzün. 3/4'ünü incecik kıyın. Kalanları ufak parçalara bölüp bir kenara koyun.
Soğanları soyun ve minik küblere doğrayın. 30 gr tereyağını eritin. soğanları koyup pembeleştirin. Kıyılmış karnıbaharı katıp çevirin.
Sebze suyu ve kremşanti ilave edin ve 3 dk hafifçe kaynatın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp bir kenara koyun.
Tost ekmeğinin kenarlarını çıkartıp içlerini 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Sarmısağı soyun ve ince nice doğrayın.
Sıvı yağı kızdırın. İlk önce tost ekmeğini ve sarmısakları, sonra kalan tereyağını koyun. Karıştırarak kızartın. Kıtır ekmekleri tavadan alıp yağlarını süzülmesi için mutfak kağıdının üzerine koyun.
Susamı yağsız tavada karıştırarak pembeleştirin.
Karnıbahar çorbasını mikserde püre haline getirin. Ufak parçaları ilave edip ısıtın.
Tabakalra alıp, kıtır ekmeklerle, susam ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.