|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, istakoz, malzemesi, sebzeli, tarifi, yapılışı |
Sebzeli İstakoz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli İstakoz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli ıstakoz çorbası Sebzeli ıstakoz çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 6 kişilik Malzemeler: 50 gram pırasa 90 ml zeytinyağı600 gram patates tuz 200 gram sultani bezelye 8 adet jumbo karides 50 gram süt kreması 45 ml kırmızı şarap1 tatlı kaşığı salça 1 adet çubuk vanilya 4 dal tarhun otu karabiber 2 adet haşlanmış istakoz 160 gram kereviz 100 gram taze rezene 150 gram soğan 300 gram havuç 30 gram toz keraviye Hazırlanışı: Haşlanmış ıstakozun kıskaçları, kafası ve kuyruğunu gövdeden ayırın Kabukları makasla kesip etlerini çıkartın Bağırsaklarını temizleyin, soğuk suyla yıkayın Üstünü nemli bir bezle örterek buzdolabında bekletin Kabuklarını iri parçalara kıyın![]() Pırasayı temizleyin, kerevizi soyun Rezeneyi ortadan ikiye kesin, soğanı soyun ve hepsini irice küp şeklinde doğrayın![]() Büyükçe bir tencerede zeytinyağını kızdırın, ıstakoz kabuklarını harlı ateşte 10 dakika kavurun Ateşi kısıp 20 dakika daha kavurun![]() Salça, sebzeler ve keraviyeyi de koyup,10 dakika daha kavurun Şarabı ekleyin, alkolü uçana kadar kaynatın![]() 4 litre su ilave edin ve kısık ateşte 1 5 saat pişirin Süzgeçten geçirip tekrar 1 8 litre kalana kadar kaynatın Süzgecin üzerine yayılmış tülbentten geçirin Tuz ve karabiber ekin![]() Havuçları soyun, ince verev dilimlere kesin ![]() Patatesleri soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin Soğuk suyun içinde bekletin![]() Sultani bezelyeleri 2 cm , rezeneyi 1 cm eninde kesin![]() Istakoz etini küçük parçalara doğrayın Karidesleri temizleyin, ortadan ikiye kesin, bağırsaklarını temizleyin![]() Istakoz suyunu ısıtın Patatesleri 15 dakika haşlayın Haşlama süresinin 10 dakikasında havuç ve rezeneyi, 12 dakikasında sultani bezelyeleri, son 3 dakikasında da ıstakoz ve karidesi ilave edin![]() Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve özünü kazıyın ![]() Özün yarısını çorbaya katın, yarısını krema ile karıştırın Çorbayı tabaklara paylaştırın, üzerine krema ve tarhun otu yaprakları koyarak servis yapın
|
|
|
|