|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, havuç, hazırlanışı, kişnişli, malzemesi, tarifi, taze, yapılışı |
![]() |
Taze Kişnişli Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Kişnişli Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTaze kişnişli havuç çorbası Taze kişnişli havuç çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6-8 kişilik 137 kalori Malzemeler: 200 gram soğan 900 gram havuç 150 gram kuru kayısı 1-2 adet küçük acı kırmızı biber 60 ml ![]() 3 diş sarmısak 1 ![]() 75 ml ![]() 1 adet portakal 2 demet taze kişniş Hazırlanışı: * Soğanları küçük küplere doğrayın ![]() * Havucu temizleyip soyun ve 1 cm ![]() ![]() * Acı biberi çekirdekleriyle birlikte halka halka kesin ![]() ![]() * Yağı büyükçe bir tencerede kızdırıp soğanları şeffaf oluncaya kadar kavurun ![]() * Ezilmiş 1 diş sarmısak, havucu ve acı biberi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() * Orta ateşte, havuçlar yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin ![]() * Çorbayı porsiyonlar halinde mikserde püre haline getirin ![]() * Limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() * Portakalın kabuğu çok ince soyun ve ince kıyın ![]() * 2 diş sarmısağı eziciden geçirin ![]() ![]() * Ardından hepsini karıştırıp çorbanın yanında servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|