ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Taze Kişnişli Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781038)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:01 PM

Taze Kişnişli Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Taze kişnişli havuç çorbası
Taze kişnişli havuç çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
6-8 kişilik
137 kalori Malzemeler:

200 gram soğan
900 gram havuç
150 gram kuru kayısı
1-2 adet küçük acı kırmızı biber
60 ml. sıvı yağ
3 diş sarmısak
1.7 litre sıcak sebze suyu
75 ml. limon suyu
1 adet portakal
2 demet taze kişniş

Hazırlanışı:
* Soğanları küçük küplere doğrayın.
* Havucu temizleyip soyun ve 1 cm. büyüklüğünde küplere kesin.
* Acı biberi çekirdekleriyle birlikte halka halka kesin. Kayısıyı küp doğrayın.
* Yağı büyükçe bir tencerede kızdırıp soğanları şeffaf oluncaya kadar kavurun.
* Ezilmiş 1 diş sarmısak, havucu ve acı biberi ekleyin. 5 dakika karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiber ekin. l Kayısı ve sebze suyunu ilave edip bir taşım kaynatın.
* Orta ateşte, havuçlar yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
* Çorbayı porsiyonlar halinde mikserde püre haline getirin.
* Limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
* Portakalın kabuğu çok ince soyun ve ince kıyın.
* 2 diş sarmısağı eziciden geçirin. Kişniş yapraklarını ince kesin.
* Ardından hepsini karıştırıp çorbanın yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.