![]() |
Taze Kişnişli Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Taze kişnişli havuç çorbası
Taze kişnişli havuç çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6-8 kişilik 137 kalori Malzemeler: 200 gram soğan 900 gram havuç 150 gram kuru kayısı 1-2 adet küçük acı kırmızı biber 60 ml. sıvı yağ 3 diş sarmısak 1.7 litre sıcak sebze suyu 75 ml. limon suyu 1 adet portakal 2 demet taze kişniş Hazırlanışı: * Soğanları küçük küplere doğrayın. * Havucu temizleyip soyun ve 1 cm. büyüklüğünde küplere kesin. * Acı biberi çekirdekleriyle birlikte halka halka kesin. Kayısıyı küp doğrayın. * Yağı büyükçe bir tencerede kızdırıp soğanları şeffaf oluncaya kadar kavurun. * Ezilmiş 1 diş sarmısak, havucu ve acı biberi ekleyin. 5 dakika karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiber ekin. l Kayısı ve sebze suyunu ilave edip bir taşım kaynatın. * Orta ateşte, havuçlar yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. * Çorbayı porsiyonlar halinde mikserde püre haline getirin. * Limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın. * Portakalın kabuğu çok ince soyun ve ince kıyın. * 2 diş sarmısağı eziciden geçirin. Kişniş yapraklarını ince kesin. * Ardından hepsini karıştırıp çorbanın yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.