|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, havuçlu, hazırlanışı, lahana, malzemesi, tarifi, yapılışı |
Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHavuçlu lahana çorbası Havuçlu lahana çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 800 gram taze patates 400 gram havuç 250 gram sap kereviz 150 gram soğan 2 diş sarmısak 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı sıvıyağ 5 litre sıcak sebze suyu 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 800 gram lahana 2-3 sap dereotu 250 gram süzme yoğurt 1-3 yemek kaşığı meyve sirkesi tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyup dörde bölün Havuçları soyun, sap kerevizleri temizleyin Her ikisini 1 cm kalınlığında dilimleyin![]() Yağı derin bir tencerede ısıtın Soğan, sarmısak, patates, havuç ve kerevizi yağda soteleyin Tuzlayıp biberleyin![]() Sebze suyu ve kimyon tohumunu ilave edin, üstünü kapatıp bir taşım kaynatın ![]() Kısık ateşte 10 dakika daha kaynamaya bırakın ![]() Lahanayı temizleyip yıkayın Sap kısmını kesip attıktan sonra 1 cm eninde şerit şerit doğrayın![]() Çorbaya ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin![]() Dereotunu ince kıyıp yoğurtla karıştırın Tuz-biber katın Çorbayı sirke, tuz, karabiber ile tadlandırıp dereotlu yoğurt ile servis yapın
|
|
|
|