|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, havuçlu, hazırlanışı, lahana, malzemesi, tarifi, yapılışı |
![]() |
Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHavuçlu lahana çorbası Havuçlu lahana çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 800 gram taze patates 400 gram havuç 250 gram sap kereviz 150 gram soğan 2 diş sarmısak 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı sıvıyağ 5 litre sıcak sebze suyu 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 800 gram lahana 2-3 sap dereotu 250 gram süzme yoğurt 1-3 yemek kaşığı meyve sirkesi tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyup dörde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Yağı derin bir tencerede ısıtın ![]() ![]() ![]() Sebze suyu ve kimyon tohumunu ilave edin, üstünü kapatıp bir taşım kaynatın ![]() Kısık ateşte 10 dakika daha kaynamaya bırakın ![]() Lahanayı temizleyip yıkayın ![]() ![]() ![]() Çorbaya ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın ![]() ![]() Dereotunu ince kıyıp yoğurtla karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|