|
|
Konu Araçları |
çorbası, havuçlu, hazırlanışı, lahana, malzemesi, tarifi, yapılışı |
Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHavuçlu lahana çorbası Havuçlu lahana çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 800 gram taze patates 400 gram havuç 250 gram sap kereviz 150 gram soğan 2 diş sarmısak 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı sıvıyağ 5 litre sıcak sebze suyu 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 800 gram lahana 2-3 sap dereotu 250 gram süzme yoğurt 1-3 yemek kaşığı meyve sirkesi tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyup dörde bölün Havuçları soyun, sap kerevizleri temizleyin Her ikisini 1 cm kalınlığında dilimleyin Yağı derin bir tencerede ısıtın Soğan, sarmısak, patates, havuç ve kerevizi yağda soteleyin Tuzlayıp biberleyin Sebze suyu ve kimyon tohumunu ilave edin, üstünü kapatıp bir taşım kaynatın Kısık ateşte 10 dakika daha kaynamaya bırakın Lahanayı temizleyip yıkayın Sap kısmını kesip attıktan sonra 1 cm eninde şerit şerit doğrayın Çorbaya ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin Dereotunu ince kıyıp yoğurtla karıştırın Tuz-biber katın Çorbayı sirke, tuz, karabiber ile tadlandırıp dereotlu yoğurt ile servis yapın |
|