ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781029)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:02 PM

Havuçlu Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Havuçlu lahana çorbası
Havuçlu lahana çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

800 gram taze patates
400 gram havuç
250 gram sap kereviz
150 gram soğan
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5 litre sıcak sebze suyu
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
800 gram lahana
2-3 sap dereotu
250 gram süzme yoğurt
1-3 yemek kaşığı meyve sirkesi
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyup dörde bölün. Havuçları soyun, sap kerevizleri temizleyin. Her ikisini 1 cm. kalınlığında dilimleyin.
Yağı derin bir tencerede ısıtın. Soğan, sarmısak, patates, havuç ve kerevizi yağda soteleyin. Tuzlayıp biberleyin.
Sebze suyu ve kimyon tohumunu ilave edin, üstünü kapatıp bir taşım kaynatın.
Kısık ateşte 10 dakika daha kaynamaya bırakın.
Lahanayı temizleyip yıkayın. Sap kısmını kesip attıktan sonra 1 cm. eninde şerit şerit doğrayın.
Çorbaya ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin.
Dereotunu ince kıyıp yoğurtla karıştırın. Tuz-biber katın. Çorbayı sirke, tuz, karabiber ile tadlandırıp dereotlu yoğurt ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.