|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, kızarmış, malzemesi, mantarlı, mercimek, tarifi, yapılışı |
![]() |
Kızarmış Mantarlı Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızarmış Mantarlı Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKızarmış mantarlı mercimek çorbası Kızarmış mantarlı mercimek çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram yeşil mercimek 300 gram mantar 3 yemek kaşığı margarin 1 adet küçük soğan 3 yemek kaşığı sirke 3 su bardağı tavuk suyu 2 çay bardağı süt tuz karabiber kekik Hazırlanışı: Mercimekleri birgün önceden soğuk suda bekletin ![]() Mantarların yarısını mutfak robotunda kıyın ![]() 2 yemek kaşığı margarini tencerede kızdırın ![]() Soğanı pembeleştirin mantarları ilave edip kavurmaya devam edin ![]() Suda beklettiğiniz mercimekleri süzün ve mantarlara katın, biraz tuz koyun ![]() ![]() ![]() Çorbayı ağzı kapalı olarak 30 dk pşirin ![]() Bu arada kalan mantarları yıkayın, kalınca dilimleyin ![]() ![]() ![]() Delikli kepçe ile tencereden 4 yemek kaşığı miktarında mercimek alın kalan çorbayı el blendırı ile tencere püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbayı tabaklara bölüştürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|