|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, isırgan, malzemesi, tarifi, yapılışı |
İsırgan Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsırgan Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiIsırgan çorbası Isırgan çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 15 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1 demet ısırgan otu 30 gram mısır unu 15 gram tereyağı veya margarin biber unu tuz Çorbanızın lezzetini artırmak için, et suyu veya tableti kullanabilirsiniz Hazırlanışı: Isırgan otlarını bol suyla yıkayıp, ince ince kıyın Genişçe bir tencerede 8 bardak su kaynatın Kaynayan suya ısırganları atın ve tuz ekleyin Kısık ateşte 8 - 9 dakika kaynatın![]() Mısır ununu 2 kaşık suda eritin Kaynayan çorbadan 1 kepçe kadar ekleyin ve bulamaç haline getirin Azar azar tencereye karıştırarak ekleyin Önce yüksek sonra kısık ateşte 4 - 5 dakika pişirin![]() Küçük bir tavada yağı yakmadan eritin, biber unu koyun Çorbaya ilave edip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|