![]() |
İsırgan Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Isırgan çorbası
Isırgan çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 15 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1 demet ısırgan otu 30 gram mısır unu 15 gram tereyağı veya margarin biber unu tuz Çorbanızın lezzetini artırmak için, et suyu veya tableti kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Isırgan otlarını bol suyla yıkayıp, ince ince kıyın. Genişçe bir tencerede 8 bardak su kaynatın. Kaynayan suya ısırganları atın ve tuz ekleyin. Kısık ateşte 8 - 9 dakika kaynatın. Mısır ununu 2 kaşık suda eritin. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kadar ekleyin ve bulamaç haline getirin. Azar azar tencereye karıştırarak ekleyin. Önce yüksek sonra kısık ateşte 4 - 5 dakika pişirin. Küçük bir tavada yağı yakmadan eritin, biber unu koyun. Çorbaya ilave edip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.