|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, ispanak, malzemesi, tarifi, yapılışı |
İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiIspanak çorbası Ispanak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik 275 kalori Malzemeler: 750 gr ıspanak1 adet soğan 2 yemek kaşığı un 40 gr margarin1 adet limonun suyu 1 adet yumurta 1 lt sebze suyutuz Hazırlanışı: Ispanağı yıkayıp ayıklayın, irice kıyın Soğanı kıyıp margarinde kavurun Ispanağı ilave edin, kavurarak sönmesini sağlayın![]() Unu ıspanağın üzerine serpip kavurmaya devam edin Topak kalmamasına dikkat ederek et suyunu ekleyin Bir taşım kaynayın altını kısın![]() Yumurta ve limon suyunu tuz ile çırpın ![]() Çorbayı ateşten alıp çırpılmış yumurta ve limon suyundan kaşık kaşık katarak terbiyesini yapın Eğer soğumuş ise kısık ateşte ısıtın, kaynamadan altını kapatın Sıcak sıcak servis yapın
|
|
|
|