Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, hardal, hazırlanışı, malzemesi, somonlu, tarifi, yapılışı

Somonlu Hardal Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Hardal Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Somonlu hardal çorbası
Somonlu hardal çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

100 gram soğan
100 gram patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml beyaz şarap
500 ml sebze suyu
350 ml krema
4 dilim füme somon
6 yemek kaşığı tatlı hardal
250 ml süt
1 dal dereotu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları soyup ince kıyın Patatesi ince dilimleyin Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanları içinde pembeleştirin Patatesleri ekleyin, 1 dakika kavurun
Beyaz şarabı ekleyin, yarısı buharlaşana kadar kaynatın Sebze suyu, krema ve sütü katıp üstü açık olarak 15 dakika orta ateşte pişmeye bırakın
Çorbayı püre haline getirin Tuzlayıp biberleyin Somon dilimlerini yarıya bölün, yarısını şerit şerit doğrayın Kalanlara gül şekli verin
Çorbayı ısıtın, tatlı hardalı ilave edin, el mikseri ile tekrar karıştırın Önceden ısıtılmış tabaklara dökün Somonu tabaklara paylaştırın, dereotu ile süsleyip hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.