![]() |
Somonlu Hardal Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Somonlu hardal çorbası
Somonlu hardal çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 100 gram soğan 100 gram patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 200 ml. beyaz şarap 500 ml. sebze suyu 350 ml. krema 4 dilim füme somon 6 yemek kaşığı tatlı hardal 250 ml. süt 1 dal dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup ince kıyın. Patatesi ince dilimleyin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanları içinde pembeleştirin. Patatesleri ekleyin, 1 dakika kavurun. Beyaz şarabı ekleyin, yarısı buharlaşana kadar kaynatın. Sebze suyu, krema ve sütü katıp üstü açık olarak 15 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Çorbayı püre haline getirin. Tuzlayıp biberleyin. Somon dilimlerini yarıya bölün, yarısını şerit şerit doğrayın. Kalanlara gül şekli verin. Çorbayı ısıtın, tatlı hardalı ilave edin, el mikseri ile tekrar karıştırın. Önceden ısıtılmış tabaklara dökün. Somonu tabaklara paylaştırın, dereotu ile süsleyip hemen servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.