|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, enginar, hazırlanışı, ispanyol, malzemesi, tarifi, usulü, yapılışı |
![]() |
İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesiİspanyol usulü enginar çorbası İspanyol usulü enginar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 ![]() 4-6 kişilik Malzemeler: 250 gram konserve nohut 125 gram soğan 30 gram kurutulmuş elma 2 diş sarmısak 550 gram keimksiz kuzu but 9 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı safran 1 yemek kaşığı kimyon 3 yemek kaşığı domates salçası 2 litre et suyu 8 adet orta büyüklükte ayıklanmış enginar 120 ml ![]() 200 gram ufak domates 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanı ve elmaları küb şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeyi yüksek ateşte ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarları uzunlamasına ikiye bölün ![]() Daha sonra enginarları 100 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişme süresinin bitimine 15 dakika kala enginarları, 4 dakika kala domates, nohutu, en son olarak da maydanoz, kalan limon suyu ve zeytinyağını çorbaya katın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|