![]() |
İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İspanyol usulü enginar çorbası
İspanyol usulü enginar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1.5 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 250 gram konserve nohut 125 gram soğan 30 gram kurutulmuş elma 2 diş sarmısak 550 gram keimksiz kuzu but 9 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı safran 1 yemek kaşığı kimyon 3 yemek kaşığı domates salçası 2 litre et suyu 8 adet orta büyüklükte ayıklanmış enginar 120 ml. limon suyu 200 gram ufak domates 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanı ve elmaları küb şeklinde doğrayın. Sarmısağı ezin. Etin yağlarını ve sinirlerini ayıklayın, 2 cm. büyüklüğünde küblere doğrayın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Malzemeyi yüksek ateşte ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın. Soğan, sarmısak ilave edip çevirin. Safran, kimyon ve domates salçasını çabuk hareketlerle etlere karıştırın. Et suyunu katın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 1 saat pişirin. Enginarları uzunlamasına ikiye bölün. Daha sonra enginarları 100 ml. limon suyu kattığınız 3 lt. suya koyun. Domatesleri ikiye bölün. Nohutları suya tutup, süzün. Maydanozu iri kıyın. Pişme süresinin bitimine 15 dakika kala enginarları, 4 dakika kala domates, nohutu, en son olarak da maydanoz, kalan limon suyu ve zeytinyağını çorbaya katın. Baharatla tatlandırdıktan sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.