ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780973)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:11 PM

İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
İspanyol usulü enginar çorbası
İspanyol usulü enginar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1.5 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:

250 gram konserve nohut
125 gram soğan
30 gram kurutulmuş elma
2 diş sarmısak
550 gram keimksiz kuzu but
9 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı safran
1 yemek kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı domates salçası
2 litre et suyu
8 adet orta büyüklükte ayıklanmış enginar
120 ml. limon suyu
200 gram ufak domates
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanı ve elmaları küb şeklinde doğrayın. Sarmısağı ezin. Etin yağlarını ve sinirlerini ayıklayın, 2 cm. büyüklüğünde küblere doğrayın, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Malzemeyi yüksek ateşte ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın. Soğan, sarmısak ilave edip çevirin. Safran, kimyon ve domates salçasını çabuk hareketlerle etlere karıştırın. Et suyunu katın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
Enginarları uzunlamasına ikiye bölün.
Daha sonra enginarları 100 ml. limon suyu kattığınız 3 lt. suya koyun. Domatesleri ikiye bölün. Nohutları suya tutup, süzün. Maydanozu iri kıyın.
Pişme süresinin bitimine 15 dakika kala enginarları, 4 dakika kala domates, nohutu, en son olarak da maydanoz, kalan limon suyu ve zeytinyağını çorbaya katın. Baharatla tatlandırdıktan sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.