|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bezelyeli, çorba, hazırlanışı, malzemesi, sultani, tarifi, yapılışı |
![]() |
Sultani Bezelyeli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sultani Bezelyeli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSultani bezelyeli çorba Sultani bezelyeli çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 150 gram sultani bezelye 125 gram ayıklanmış iç bezelye 100 gram minik soğan 1 adet iri kırmızı biber 280 gram şekersiz hindistancevizi özü 1 adet yeşil limon 1 adet yeşil elma 450 ml ![]() 4 yemek kaşığı zeytinyağı 100 ml ![]() 1 adet taze soğan acı kırmızı biber tuz Sultani bezelyeyi ayıklarken bıçak yerine kabak oyucusunun bıçak kısmını kullanarak ziyan etmeden incecik ayıklamayı başarın ![]() Hazırlanışı: Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayıklayıp verevine ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan, sultani bezelye ve acı biberi zeytinyağında çevirin ![]() ![]() Karıştırdığınız hindistancevizi özünü, kremşanti ve bezelyeleri katın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|