![]() |
Sultani Bezelyeli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sultani bezelyeli çorba
Sultani bezelyeli çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 150 gram sultani bezelye 125 gram ayıklanmış iç bezelye 100 gram minik soğan 1 adet iri kırmızı biber 280 gram şekersiz hindistancevizi özü 1 adet yeşil limon 1 adet yeşil elma 450 ml. kremşanti 4 yemek kaşığı zeytinyağı 100 ml. beyaz şarap sek 1 adet taze soğan acı kırmızı biber tuz Sultani bezelyeyi ayıklarken bıçak yerine kabak oyucusunun bıçak kısmını kullanarak ziyan etmeden incecik ayıklamayı başarın. Hazırlanışı: Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayıklayıp verevine ikiye kesin. Soğanları soyup ince ince kıyın. Acı kırmızı biberi ayıklayıp doğrayın. Limonun kabuğunu rendeleyin ve 2 yemek kaşığı suyunu sıkın. Elmaları soyun, dörde bölün. Çekirdeklerini çıkartın. Enlemesine incecik dilimleyip limon suyu ile karıştırın. Taze soğanın yeşil ucunu şeritler halinde kesin. Soğan, sultani bezelye ve acı biberi zeytinyağında çevirin. Şarabı ilave edip 3 dakika hafif ateşte kaynatın. Karıştırdığınız hindistancevizi özünü, kremşanti ve bezelyeleri katın. Tuz ve acı biber ile tatlandırıp 5 dakika hafif ateşte kaynatın. Elma dilimleri ve yeşil soğanı çorbaya katın, bir taşım kaynatıp hemen servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.