|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, malzemesi, süleymaniye, tarifi, yapılışı |
Süleymaniye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Süleymaniye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSüleymaniye çorbası Süleymaniye çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 20 dakika 6 kişilik Malzemeler: 2 adet domates 2 adet büyük boy patates 20 gram un kuru nane pul biber 2 adet kuru soğan 30 gram tereyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanı ayıklayıp yıkayın, küp şeklinde doğrayın Genişçe bir tencereye 20 gr yağı koyup eritin ve soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar çevirin![]() Patatesleri yıkayıp soyun Tavla zarı şeklinde doğrayın Tencereye ekleyin, karıştırmaya devam edin![]() Domatesleri soyup rendeleyin Patateslere ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin 5 bardak sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte 9-10 dakika pişirin![]() Unu bir kasede 75 ml su ilavesi ile iyice bulamaç haline getirin Tencereyi ağır ağır karıştırın, kaynadıktan sonra ateşten alın![]() Tavaya kalan yağı koyup eritin Yağın içine nane ve pul biber ekleyip kızdırın, çorbanın üzerine döküp servis yapın
|
|
|
|