|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, tarifi, tavuk, yapımı, yemekleri |
![]() |
Tavuk Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiSaray Usulü Piliç (6 kişilik) Tavuk Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi İçindekiler Ölçü Miktar Tavuk 1 adet 1250 gram Su 2 2/3 su bardağı 530 gram Tuz 3 1/3 tatlı kaşığı 20 gram Pirinç 1 1/3 su bardağı 240 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Tavuk ciğeri 1 adet 45 gram Çamfıstığı 3 yemek kaşığı 30 gram Kuşüzümü 3 yemek kaşığı 30 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Sarmısak 1 diş 3 gram Tavuğu yıka, 2 su bardağı tatlı kaşığı tuz ile, kısık ateşte, yaklaşık 35 dakika pişir, göğüsten boyuna doğru keserek göğüs ve sırt kemiklerini, butları da iç kısımlarından keserek bacak kemiklerini çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeli Piliç Güveci (6 kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Tavuk 1 adet 1250 gram Soğan 1 orta boy 75 gram Taze fasulye 1 su bardağı 150 gram Taze bamya 1 su bardağı 75 gram Yeşil kabak 1 küçük boy 100 gram Yeşil biber 2 adet 30 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Tavuğu yıka parçala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk Şiş Kebap (6 kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Tavuk 1 adet 1 ![]() Soğan 3 orta boy 200 gram Süt 1/2 su bardağı 100 gram Zeytinyağı 1/4 su bardağı 50 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kekik 1 tatlı kaşığı 1 ![]() Arpacık soğanı 15 adet 150 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yeşil biber 6 orta boy 100 gram Tavuğu yıka, süz, kemiklerini, etlerini parçalamadan ayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk Yahni (6 kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Domates 3 orta boy 375 gram Patates 3 orta boy 330 gram Soğan 2 orta boy 120 gram Tavuk 1 adet 1250 gram Su (sıcak) 2 1/2 su bardağı 500 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1 tatlı kaşığı 1 gram Domates ve patatesi yıka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk Köftesi (6 kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Tavuk 2 adet 1 kg Su 1/2 su bardağı 100 gram Ekmek (bayat) 5 orta dilim 150 gram Soğan 1 orta boy 75 gram Maydanoz 1/2 demet 30 gram Yumurta 2 adet 100 gram Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram Yenibahar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Hindistan cevizi (baharat) 1/8 tatlı kaşığı 0 ![]() Galeta unu - - 30 gram Sıvı yağ 3 yemek kaşığı 30 gram Tavuğu yıka, 1/2 su bardağı su ile kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişir, kemiklerini ayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çerkez Tavuğu (6 kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Tavuk 1 adet 1250 gram Su 3 su bardağı 600 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Sarmısak 8 diş 24 gram Ekmek (Bayat) 5 ince dilim 100 gram Ceviz içi (dövülmemiş) 3 su bardağı 300 gram Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Sıvı yağ 2 yemek kaşığı 20 gram Kırmızı biber ½ tatlı kaşığı 1 gram Tavuğu yıka, 3 su bardağı su ve tuz ile, kısık ateşte, yaklaşık 35 dakika pişir, kemiklerini ayır, etini lifleri boyunca dit, servis tabağına düzgünce yay ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|