Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, malzemesi, tarifi, tavuk, yapımı, yemekleri

Tavuk Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



Saray Usulü Piliç (6 kişilik)
Tavuk Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

İçindekiler Ölçü Miktar

Tavuk 1 adet 1250 gram

Su 2 2/3 su bardağı 530 gram

Tuz 3 1/3 tatlı kaşığı 20 gram

Pirinç 1 1/3 su bardağı 240 gram

Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram

Tavuk ciğeri 1 adet 45 gram

Çamfıstığı 3 yemek kaşığı 30 gram

Kuşüzümü 3 yemek kaşığı 30 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Salça 1 yemek kaşığı 10 gram

Sarmısak 1 diş 3 gram

Tavuğu yıka, 2 su bardağı tatlı kaşığı tuz ile, kısık ateşte, yaklaşık 35 dakika pişir, göğüsten boyuna doğru keserek göğüs ve sırt kemiklerini, butları da iç kısımlarından keserek bacak kemiklerini çıkar Böylece tavuğun etli kısımlarının şeklini bozmadan kemiklerini ayır Pirinci yıka, süz Tencereye margarini koy ve erit, ciğeri 1 santimetreküp irilikte doğrayıp, fıstıkla birlikte yağa ekle, ara sıra karıştırarak fıstıklar sararıncaya değin, yaklaşık 2-3 dakika kavur, pirinci kat, birkaç kez çevir Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 2 2/3 su bardağına tamamla Su ve kalan tuzu pirince ekle, karıştır, kuşüzümü serp, önce orta sonra kısık ateşte, suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir, kara biberi serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir Tavuğu pilavın bir kısmı ile doldur, fırın tepsisine ters çevir Salçayı, 2 yemek kaşığı su ile ez Sarımsağı soy, yıka, ez, salçaya ekle, karıştırıp tavuğun yüzeyine sür Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında üzere kızıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişir Servis tabağına al, etrafına kalan pilavı yerleştir

Sebzeli Piliç Güveci (6 kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Tavuk 1 adet 1250 gram

Soğan 1 orta boy 75 gram

Taze fasulye 1 su bardağı 150 gram

Taze bamya 1 su bardağı 75 gram

Yeşil kabak 1 küçük boy 100 gram

Yeşil biber 2 adet 30 gram

Domates 3 küçük boy 300 gram

Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram

Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Tavuğu yıka parçala Soğanı soy, yıka, iri iri doğra Diğer sebzeleri yıka, fasulye ve yeşil biberi 1 santimetre kalınlıkta, patlıcan ve kabağı 15 santimetreküp irilikte doğra Domatesi 1 santimetre kalınlıkta halka şeklinde dilimle Domates dışında, diğer sebzeleri güvece yerleştir, üzerine tavuk parçalarını koy, domates dilimlerini diz, su, tuz ve kara biberi ekle, kebabı kapalı olarak, orta sıcaklıktaki fırında, yaklaşık 1 saat pişir

Tavuk Şiş Kebap (6 kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Tavuk 1 adet 15 kg

Soğan 3 orta boy 200 gram

Süt 1/2 su bardağı 100 gram

Zeytinyağı 1/4 su bardağı 50 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Kekik 1 tatlı kaşığı 15 gram

Arpacık soğanı 15 adet 150 gram

Domates 3 küçük boy 300 gram

Yeşil biber 6 orta boy 100 gram

Tavuğu yıka, süz, kemiklerini, etlerini parçalamadan ayır 2,5- 3 santimetreküp irilikte doğra Soğanı soy, yıka, rendele, suyunu süz Soğan suyunu, süt, zeytinyağı, tuz, kara biber ve kekikle karıştır Etleri bu karışımın içinde, buzdolabında 24 saat beklet Arpacık soğanlarını soy, yıka Domates ve biberleri yıka Biberlerin saplarını ayır, enine üç parçaya kes Domatesleri yarım ay şeklinde altışar dilime kes Şişlere sırasıyla tavuk eti ve sebzeleri geçir Kömür ateşi üzerinde veya elektrikli ızgarada çevirerek her yüzünü 3-4 dakika pişir

Tavuk Yahni (6 kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Domates 3 orta boy 375 gram

Patates 3 orta boy 330 gram

Soğan 2 orta boy 120 gram

Tavuk 1 adet 1250 gram

Su (sıcak) 2 1/2 su bardağı 500 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Kara biber 1 tatlı kaşığı 1 gram

Domates ve patatesi yıka Patatesi soy Domatesi rendele Patatesi 15 santimetreküp irilikte, kuşbaşı doğra Soğanı soy, yıka, ince ince kıy Tavuğu yıka, parçala, su, tuz, kara biber ve sebzelerle birlikte tencereye koy, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişir

Tavuk Köftesi (6 kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Tavuk 2 adet 1 kg

Su 1/2 su bardağı 100 gram

Ekmek (bayat) 5 orta dilim 150 gram

Soğan 1 orta boy 75 gram

Maydanoz 1/2 demet 30 gram

Yumurta 2 adet 100 gram

Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram

Yenibahar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Hindistan cevizi (baharat) 1/8 tatlı kaşığı 05 gram

Galeta unu - - 30 gram

Sıvı yağ 3 yemek kaşığı 30 gram

Tavuğu yıka, 1/2 su bardağı su ile kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişir, kemiklerini ayır Etini ince ince kıy Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık Soğanı soy, yıka, maydanozu yıka, ayıkla, her ikisini de ince ince doğra Et, ekmek, soğan, maydanoz, I yumurta, tuz ve baharatı karıştır ve 5 dakika yoğur Yumurta büyüklüğünde parçalara ayır, oval şekil ver, yassılt Önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya, tekrar galeta ununa bula Teflon tavaya yağı koy, ısıt Köfteleri iki tarafı pembe renkte kızart

Çerkez Tavuğu (6 kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Tavuk 1 adet 1250 gram

Su 3 su bardağı 600 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Sarmısak 8 diş 24 gram

Ekmek (Bayat) 5 ince dilim 100 gram

Ceviz içi (dövülmemiş) 3 su bardağı 300 gram

Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram

Sıvı yağ 2 yemek kaşığı 20 gram

Kırmızı biber ½ tatlı kaşığı 1 gram

Tavuğu yıka, 3 su bardağı su ve tuz ile, kısık ateşte, yaklaşık 35 dakika pişir, kemiklerini ayır, etini lifleri boyunca dit, servis tabağına düzgünce yay Sarmısağı soy, yıka, ekmek içi ve cevizle blenderden geçir, 3 su bardağı tavuk suyunu ve kara biberi ekle, karıştır Tavuk etinin üzerini bu karışımla kapat Yağı ısıt, kırmızı biberi koy, bir iki kez karıştır, ocaktan alıp cevizli tavuğun üzerine gezdir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.