![]() |
Akdeniz Usülü Dil Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Usülü Dil BalığıAkdeniz usülü dil balığı Akdeniz usülü dil balığı Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik 517 kalori Malzemeler: 120 ml ![]() 15 ml ![]() 30 gram taze rezene 30 gram tane hardal 250 gram kiraz domates 300 gram kaymaklı yoğurt 4 dal biberiye toz safran tuz karabiber Hazırlanışı: Dil balığı filetolarını soğuk suda yıkayın, sularını süzdürün ![]() ![]() ![]() Acı biberi ve bir diş sarmısağı ince ince dilimleyin ![]() ![]() Tane rezene, hardal, bir diş sarmısak ve acı biberi 100 ml ![]() ![]() Soğanları ve domatesleri de biberli hardallı karışıma ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra biberiyeleri ilave edin ![]() ![]() Hazırladığınız hardallı karışımı dil balığı filetolarının üzerine yayın ![]() Önceden 220oC’de ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin ![]() Kalan sarmısağı ince ince kıyın ve safran, yoğurt, 20 ml ![]() ![]() Hazırladığınız karışımı tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırdıktan sonra dil balığı filetolarının yanında dip olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|