![]() |
Akdeniz Usülü Dil Balığı
Akdeniz usülü dil balığı
Akdeniz usülü dil balığı Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik 517 kalori Malzemeler: 120 ml. zeytinyağı 15 ml. beyaz şarap sirkesi 30 gram taze rezene 30 gram tane hardal 250 gram kiraz domates 300 gram kaymaklı yoğurt 4 dal biberiye toz safran tuz karabiber Hazırlanışı: Dil balığı filetolarını soğuk suda yıkayın, sularını süzdürün. Filetolara tuz ve karabiber serpin, limon suyu gezdirin. Isıya dayanıklı bir fırın kabına balıkları yerleştirin ve üzerlerine birer dilim limon koyun. Acı biberi ve bir diş sarmısağı ince ince dilimleyin. Yeşil soğanı parmak kalınlığında parçalara kesin. Tane rezene, hardal, bir diş sarmısak ve acı biberi 100 ml. zeytinyağı ile tavada 3 dakika kavurun. Soğanları ve domatesleri de biberli hardallı karışıma ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra biberiyeleri ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız hardallı karışımı dil balığı filetolarının üzerine yayın. Önceden 220oC’de ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin. Kalan sarmısağı ince ince kıyın ve safran, yoğurt, 20 ml. zeytinyağı ve sirke ile derince bir kasede iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırdıktan sonra dil balığı filetolarının yanında dip olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.