![]() |
Asya Usulü Ton Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asya Usulü Ton BalığıAsya usulü ton balığı Asya usulü ton balığı Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram taze ton balığı 50 gram taze zencefil 150 ml ![]() 200 gram acı-tatlı chili sosu 10 gram şeker 60 ml ![]() 2 demet yeşil soğan 3 diş sarmısak 1/2 demet kişniş tuz karabiber Marine sosu serpilmiş ton balığını başlangıç olarak da sunabilirsiniz ![]() Hazırlanışı: Zencefil ve sarmısağı soyun küp şeklinde doğrayın ![]() Limon suyu, şeker, chili sosu, sarmısak ve zencefili karıştırın ![]() Ton balığını 4 dilime kesin ve zencefilli sosun içinde 30 dakika bekletin ![]() Soğanları temizleyin, 12 cm ![]() ![]() ![]() Tavada yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() İkiye kesilmiş balıklar, soğan, kişniş ve marine sosunu bir servis tabağına koyun ve yanında pilav ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|