![]() |
Asya Usulü Ton Balığı
Asya usulü ton balığı
Asya usulü ton balığı Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram taze ton balığı 50 gram taze zencefil 150 ml. limon suyu 200 gram acı-tatlı chili sosu 10 gram şeker 60 ml. sıvı yağ 2 demet yeşil soğan 3 diş sarmısak 1/2 demet kişniş tuz karabiber Marine sosu serpilmiş ton balığını başlangıç olarak da sunabilirsiniz. Hazırlanışı: Zencefil ve sarmısağı soyun küp şeklinde doğrayın. Limon suyu, şeker, chili sosu, sarmısak ve zencefili karıştırın. Ton balığını 4 dilime kesin ve zencefilli sosun içinde 30 dakika bekletin. Soğanları temizleyin, 12 cm. uzunluğunda kesin. Kaynar suda 3 dakika haşlayın, sudan geçirin. Tavada yağı kızdırın. Harlı ateşte balıkların her iki tarafını da 3’er dakika kızartın. Tuz ve karabiber ekip tavadan çıkartın. Aynı tavada soğanları ısıtın. İkiye kesilmiş balıklar, soğan, kişniş ve marine sosunu bir servis tabağına koyun ve yanında pilav ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.