![]() |
Baharatlı Dil Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Dil BalığıBaharatlı dil balığı Baharatlı dil balığı Hazırlama süresi 15 4 kişilik 517 kalori Malzemeler: 1 demet kuzu kulağı 1 demet maydanoz 1 demet kerbel 1 demet su teresi 1/2 demet frenk soğanı 150 gram light yoğurt 250 gram süzme yoğurt 600 gram dil balığı filetosu (derisiz) 100 gram pastırma (küp doğranmış) 200 gram haşlanmış patates 30 gram un 30 ml ![]() 15 ml ![]() 100 ml ![]() 30 ml ![]() 60 ml ![]() tuz karabiber Hafif lezzetinden dolayı dil balığını aroması kuvvetli otlar ve farklı baharatlarla da hazırlayabilirsiniz ![]() Hazırlanışı: Kuzu kulağı, su teresi, maydanoz ve kerbeli kabaca kıyıp yoğurtla karıştırdıktan sonra blender’da püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkların üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra limon suyu gezdirin ve unlayın ![]() ![]() ![]() Balıkların her iki taraflarını 3-4 dakika kızarttıktan sonra yanında hazırladığınız sos ve haşlanmış taze patates dilimleri ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|