![]() |
Baharatlı Dil Balığı
Baharatlı dil balığı
Baharatlı dil balığı Hazırlama süresi 15 4 kişilik 517 kalori Malzemeler: 1 demet kuzu kulağı 1 demet maydanoz 1 demet kerbel 1 demet su teresi 1/2 demet frenk soğanı 150 gram light yoğurt 250 gram süzme yoğurt 600 gram dil balığı filetosu (derisiz) 100 gram pastırma (küp doğranmış) 200 gram haşlanmış patates 30 gram un 30 ml. zeytinyağı 15 ml. beyaz şarap sirkesi 100 ml. light süt 30 ml. limon suyu 60 ml. sıvı yağ tuz karabiber Hafif lezzetinden dolayı dil balığını aroması kuvvetli otlar ve farklı baharatlarla da hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı: Kuzu kulağı, su teresi, maydanoz ve kerbeli kabaca kıyıp yoğurtla karıştırdıktan sonra blender’da püre haline getirin. Karışımı süzme yoğurt, zeytinyağı, sirke ve süt karıştırın. Frenk soğanını ince ince doğrayıp sosa ekleyin. Bir tutam tuz ve karabiber ilave edin. Balıkların üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra limon suyu gezdirin ve unlayın. İki tavada 30’ar ml. sıvı yağı kızdırın, pastırmaları serpiştirin. Balıkların her iki taraflarını 3-4 dakika kızarttıktan sonra yanında hazırladığınız sos ve haşlanmış taze patates dilimleri ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.