![]() |
Biberde Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberde BalıkBiberde balık Biberde balık Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 600 gram biber(kırmızı ve sarı) 250 gram soğan 400 gram patates 600 gram mezgit(fileto) 1 yemek kaşığı limon suyu 30 gram tereyağı 2 yemek kaşığı un 2-3 yemek kaşığı kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı biber salçası 250 ml ![]() 150 gram krema 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Biberleri temizleyip çekirdeklerini çıkartın, ince ince doğrayın ![]() ![]() Patatesleri soyup dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri ve soğanı kızgın tereyağında kavurun ![]() ![]() 2 yemek kaşığı pul biber ve biber salçasını katın ![]() ![]() ![]() Balıkları kavurduğunuz biberlerin üstüne koyup kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin ![]() Üzerine ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|