![]() |
Biberde Balık
Biberde balık
Biberde balık Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 600 gram biber(kırmızı ve sarı) 250 gram soğan 400 gram patates 600 gram mezgit(fileto) 1 yemek kaşığı limon suyu 30 gram tereyağı 2 yemek kaşığı un 2-3 yemek kaşığı kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı biber salçası 250 ml. sebze suyu 150 gram krema 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Biberleri temizleyip çekirdeklerini çıkartın, ince ince doğrayın. Soğanları soyup küb şeklinde kesin. Patatesleri soyup dilimleyin. Balıkları yıkayıp 5 cm. parçalara kesin. Balıkları limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırın. Patatesleri ve soğanı kızgın tereyağında kavurun. Biberleri ilave edip 5 dakika sonra unu ekleyin ve kavurmaya devam edin. 2 yemek kaşığı pul biber ve biber salçasını katın. Sebze suyunu ve kremayı ilave edip hepsini kaynatın. Tuz ve karabiber ekin. Balıkları kavurduğunuz biberlerin üstüne koyup kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.