09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Rulo
Ekşili rulo
Ekşili rulo
Hazırlama süresi 2 saat
4 kişilik
Malzemeler:- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 50 gram salatalık turşusu
- 4 adet dana fileto
- 80 gram füme et
- 4 tatlı kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 ml
et suyu
- 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet defne yaprağı
- 2 diş karanfil
- 50 gram kuru üzüm
- toz şeker
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı:
Harcı hazırlamak için 1 soğanı soyup ince doğrayın Havucu soyun, turşu ve füme ile birlikte incecik kıyın
Ruloların her iki tarafını tuzlayıp biberleyin Birer tatlı kaşığı hardal sürün
Doğranmış soğan, havuç, turşu ve füme eti karıştırın, etlerin orta kısmına uzunlamasına şerit halinde paylaştırın Etin kısa kenarlarını harcın üstüne kapatıp uzun kenardan sarmaya başlayarak sıkı bir rulo haline getirin Kürdanla sıkıca tutturun
Kereviz ve soğanı temizleyin, yıkayın, ince kıyın Ruloların her tarafını kızgın yağda iyice kızartın
Kereviz, soğan ve domates salçasını etlere ilave edin, sebzelerin renkleri değişinceye kadar soteleyin
Sirkeyi katın 200 ml et suyu, defne yaprağı ve karanfili ekleyip ateşte 1 5 saat pişirin Arada sırada kalan et suyunu ilave edip ruloları çevirin
Pişen etleri tencereden çıkarıp sıcak bir yerde bekletin Sebzeleri sosun içinde püre haline getirip bir süzgeçten geçirin
Kuru üzümleri ilave edip bir taşım kaynatın Tuz, karabiber, kalan sirke ve şekerle tatlandırın Ruloları hazırladığınız sosun içinde servis yapın
|
|
|