![]() |
Kayısılı Kuzu Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Kuzu EtiKayısılı kuzu eti Kayısılı kuzu eti Hazırlama süresi 50 dk 4 kişilik Malzemeler: 350 gram kayısı 1 demet taze soğan 500 gram kuzu fileto 2 adet sarı dolmalık biber 3 yemek kaşığı sıvıyağ 200 ml ![]() 100 ml ![]() 1 tatlı kaşığı tozşeker tuz karabiber Hazırlanışı: Kayısıların üzerini çizip kaynar suda blanşe edin, iki dakika soğuk suya tutun, kabuklarını soyun, dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın ![]() Soğanları ayıklayıp 1 cm ![]() ![]() Biberi uzunlamasına sekiz parçaya kesin, çekirdeklerini çıkartıp baklava biçiminde doğrayın ![]() Kuzu etini tuz ve karabiber ile tatlandırıp kızgın yağda kızartın ![]() ![]() ![]() Kuzu etini daha sonra alüminyum folyoya sarıp dinlendirin ![]() ![]() Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|