![]() |
Kayısılı Kuzu Eti
Kayısılı kuzu eti
Kayısılı kuzu eti Hazırlama süresi 50 dk 4 kişilik Malzemeler: 350 gram kayısı 1 demet taze soğan 500 gram kuzu fileto 2 adet sarı dolmalık biber 3 yemek kaşığı sıvıyağ 200 ml. et suyu 100 ml. beyaz şarap 1 tatlı kaşığı tozşeker tuz karabiber Hazırlanışı: Kayısıların üzerini çizip kaynar suda blanşe edin, iki dakika soğuk suya tutun, kabuklarını soyun, dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın. Soğanları ayıklayıp 1 cm. genişliğinde halkalarla doğrayın. Biberi uzunlamasına sekiz parçaya kesin, çekirdeklerini çıkartıp baklava biçiminde doğrayın. Kuzu etini tuz ve karabiber ile tatlandırıp kızgın yağda kızartın. Biberleri ilave edip çevirin. Et suyu ve şarabı katın, ağzı kapalı olarak 6-8 dakika pişirin. Kuzu etini daha sonra alüminyum folyoya sarıp dinlendirin. Kayısı ve soğanları sostaki sebzelere katın, 3 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın. Eti dilimleyin,kayısılı sebze karışımıyla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.