Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, cilavlı, fener

Cilavlı Fener Balığı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cilavlı Fener Balığı



Cilavlı fener balığı
Cilavlı fener balığı

Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

200 gram cilav
600 gram fener balığı filetosu
30 ml limon suyu
4 adet küçük taze soğan
30 ml sıvı yağ
300 gram bezelye
1 demet maydanoz
45 gram tanecikli hardal
tuz
karabiber

Patates salatasıyla da servis yapabilirsiniz

Hazırlanışı:
Cilavı bol miktarda tuzlu suda kaynatın ve paketin üzerindeki talimatlara uyarak pişirin
Balığın suyunu süzdükten sonra 8 eşit parça halinde kesin ve limon suyuna bulayın
Taze soğanları iyice yıkayıp temizleyin Beyaz ve yeşil kısımlarını halkalar halinde doğrayın Tavada ısıttığınız yağda 2 dakika çevirin
Cilavı pişirdikten sonra hemen bezelyelerle karıştırın
Maydanoz yapraklarını koparın ve kıyın Soğanlarla birlikte cilava ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın Fırına dayanıklı bir kaba koyup düz bir şekil verin
Balığın suyunu süzdükten sonra her tarafını tuzlayın ve cilavın üzerine yerleştirin Hardalın yarısını balığın üstüne dağıtarak dökün
Balığı 220o C ısıtılmış fırında alttan ikinci rafında 12-15 dakika kadar pişirin Kalan hardalı ısıtarak balıkla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.