![]() |
Cilavlı Fener Balığı
Cilavlı fener balığı
Cilavlı fener balığı Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram cilav 600 gram fener balığı filetosu 30 ml. limon suyu 4 adet küçük taze soğan 30 ml. sıvı yağ 300 gram bezelye 1 demet maydanoz 45 gram tanecikli hardal tuz karabiber Patates salatasıyla da servis yapabilirsiniz. Hazırlanışı: Cilavı bol miktarda tuzlu suda kaynatın ve paketin üzerindeki talimatlara uyarak pişirin. Balığın suyunu süzdükten sonra 8 eşit parça halinde kesin ve limon suyuna bulayın. Taze soğanları iyice yıkayıp temizleyin. Beyaz ve yeşil kısımlarını halkalar halinde doğrayın. Tavada ısıttığınız yağda 2 dakika çevirin. Cilavı pişirdikten sonra hemen bezelyelerle karıştırın. Maydanoz yapraklarını koparın ve kıyın. Soğanlarla birlikte cilava ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırına dayanıklı bir kaba koyup düz bir şekil verin. Balığın suyunu süzdükten sonra her tarafını tuzlayın ve cilavın üzerine yerleştirin. Hardalın yarısını balığın üstüne dağıtarak dökün. Balığı 220o C ısıtılmış fırında alttan ikinci rafında 12-15 dakika kadar pişirin. Kalan hardalı ısıtarak balıkla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.