Rezene Yatağında İzgara İstakoz |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rezene Yatağında İzgara İstakozRezene yatağında ızgara istakoz Rezene yatağında ızgara istakoz Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet ıstakoz 40 gram karışık Asya baharatı 1 adet limonun suyu 2 adet rezene (ince uzun kesilmiş) 1 diş sarmısak tuz karabiber Timbale pilavı: 450 gram yasemin pirinci 1 diş sarmısak 1 adet yumurta 2 adet taze soğan 1 adet havuç 1 adet soğan 200 ml soya sosu sos için: 2 adet havuç 200 ml beyaz şarap 1 yemek kaşığı mango 1 yemek kaşığı kaymak köri Hazırlanışı: Sos için havucu rendeleyip tüm malzeme ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin Pilav için pirinci dirice haşlayın Havuç, taze ve kuru soğan ile sarmısağı kıyın Yumurtayı bir çatal yardımıyla çırpıp diğer malzemelere ekleyin Daha sonra bu karışıma pirinci ekleyin ve kısa bir süre karıştırın En son soya sosunu katıp sıcak tutun İstakozların baş kısmını temizleyip uzunlamasına ikiye kesin Limon suyu, Asya baharatları, tuz ve karabiberle 1 saat marine edin Daha sonra ızgarada pişirin Rezene ve sarmısağı wok içinde 4 dakika sote edin Isıtılmış tabaklara 2 yarım istakozu koyun Pilavı yağladığınız bir kaba koyun ve sıkıştırın Daha sonra bu kabı servis tabağının üzerinde ters çevirip pilavı çıkarın Sosu ısıtın ve istakozların üzerine dökün Rezene ile süsleyip servis yapın |
|