![]() |
Deniz Ürünlü Türlü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünlü TürlüDeniz ürünlü türlü Deniz ürünlü türlü Hazırlama süresi 2 saat 12 kişilik Malzemeler: 1 kilogram taze venüs midyesi 300 gram mercimek 500 gram küçük patates 300 gram havuç 400 gram Rezene 300 gram sap kereviz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet defne yaprağı 1 dal biberiye 500 gram domates 1/2 demet maydanoz 3 adet ıstakoz 600 gram fener balığı filetosu 4 diş sarmısak 200 gram arpacık soğan 1 adet yeşil limon 1 litre balık suyu 200 gram pırasa tuz karabiber Hazırlanışı: Istakozun etini kabuğundan çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Uzunlamasına yarıya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mercimekleri yıkayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Rezeneyi temizleyin, uzunlamısına ikiye bölüp sapını çıkarın, 3-4 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mercimek, sarmısak ve soğanları 2-3 dakika yağda öldürün ![]() ![]() Limon kabuğu, defne yaprağı ve biberiyeyiilave edin ![]() ![]() Domatesin kabuklarını soyun ![]() ![]() Pırasayı temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() 20 ![]() ![]() ![]() ![]() Son 5 dakikada fener balığını koyun ![]() ![]() Servisten önce ıstakoz etini katıp 2-3 dakika ısıtın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|