ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Deniz Ürünlü Türlü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780900)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:24 PM

Deniz Ürünlü Türlü
 
Deniz ürünlü türlü
Deniz ürünlü türlü

Hazırlama süresi 2 saat
12 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram taze venüs midyesi
300 gram mercimek
500 gram küçük patates
300 gram havuç
400 gram Rezene
300 gram sap kereviz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
1 dal biberiye
500 gram domates
1/2 demet maydanoz
3 adet ıstakoz
600 gram fener balığı filetosu
4 diş sarmısak
200 gram arpacık soğan
1 adet yeşil limon
1 litre balık suyu
200 gram pırasa
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Istakozun etini kabuğundan çıkarın. Kıskaçlarını kabuktan ayırıp bıçağın ucuyla eti alın. Baş ve kuyruk kısımlarını ayırın. Kuyruğunu düz tarafı altta kalacak şekilde tezgaha koyun.
Uzunlamasına yarıya bölün. Etini çıkarıp soğuk sudan geçirin. Bağırsağını atın. Kuyruğunu 3, kıskaçlarını 2 parçaya bölün. Tepsiye yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün, soğuk bir yerde bekletin. Midyeleri temizleyin, soğuk sudan geçirerek süzün. Balık filetosunu 3 cm. eninde dilimleyin.
Mercimekleri yıkayıp süzün. Sarmısak ve soğanı soyup ince dilimleyin. Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün. Havucu soyun, uzunlamasına ince dilimleyin.
Rezeneyi temizleyin, uzunlamısına ikiye bölüp sapını çıkarın, 3-4 cm. eninde parçalara bölün. Kerevizi temizleyin, yapraklarını ayırıp sapını 5 cm. uzunluğunda doğrayın. Limon kabuğunu incecik soyun.
Mercimek, sarmısak ve soğanları 2-3 dakika yağda öldürün. Üzerine balık suyu dökün.
Limon kabuğu, defne yaprağı ve biberiyeyiilave edin. Üzerine biriken kefi bir kevgirle alarak orta ateşte 40 dakika kaynatın.
Domatesin kabuklarını soyun. Uzunlamasına dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın.
Pırasayı temizleyin. Yıkayıp 1/2 cm. eninde dilimleyin. Maydonuzu irice kıyın.
20. dakikadan sonra patates, rezene ve kerevizi ekleyin, tuzlayıp biberleyin. 30. dakikadan sonra midye, domates ve pırasayı ekleyin.
Son 5 dakikada fener balığını koyun. Kapalı midyeleri çıkaıp atın.
Servisten önce ıstakoz etini katıp 2-3 dakika ısıtın. Çorbayı kereviz ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.