![]() |
Dilbalığı Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dilbalığı DolmasıDilbalığı dolması Dilbalığı dolması Hazırlama süresi 2 saat 4 kişilik Malzemeler: 4 adet dilbalığı 32 adet karides 1 demet maydanoz 130 gram tereyağı 20 adet domates 1 diş sarmısak 350 ml ![]() 250 gram kremşanti 1 kilogram ıspanak 100 gram arpacık soğan 250 gram mantar 100 ml ![]() tuz karabiber Dolma için balığın hazırlanışı Balığın derisini çıkarıp ortasını bıçakla kesin filetoları koparmadan ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı: Maydanozları ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilbalığını temizleyip doldurmak üzere hazırlayın ![]() Ispanağı ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() Ispanağın suyunu iyice süzüp soğanlara ilave edin ve 4 dakika pişirin ![]() Mantarları küçük küçük doğrayıp 30 gr ![]() ![]() Kalan 12 adet karidesi tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() Karidesleri üzerine serpip bir tepsiye yerleştirin ![]() ![]() 200ø ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|