ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dilbalığı Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780898)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:25 PM

Dilbalığı Dolması
 
Dilbalığı dolması
Dilbalığı dolması

Hazırlama süresi 2 saat
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet dilbalığı
32 adet karides
1 demet maydanoz
130 gram tereyağı
20 adet domates
1 diş sarmısak
350 ml. balık suyu
250 gram kremşanti
1 kilogram ıspanak
100 gram arpacık soğan
250 gram mantar
100 ml. limon sirkesi
tuz
karabiber

Dolma için balığın hazırlanışı Balığın derisini çıkarıp ortasını bıçakla kesin filetoları koparmadan ikiye ayırın. Balığı ellerinizle tutarak kılçığını ortadan ikiye kırın. Küçük keskin bir bıçak ile orta kılçığı çıkarın. Kılçığın kenarlarını mutfak makası ile ayırın.

Hazırlanışı:
Maydanozları ince ince kıyın. 20 adet karidesi maydanozla birlikte 35 gr. tereyağında kavurun. Sarmısak ve balık suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Kremşantiyi katıp tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Dilbalığını temizleyip doldurmak üzere hazırlayın.
Ispanağı ayıklayıp yıkayın. Soğanları soyup küb şeklinde doğrayın ve 40 gr. tereyağında kavurun.
Ispanağın suyunu iyice süzüp soğanlara ilave edin ve 4 dakika pişirin.
Mantarları küçük küçük doğrayıp 30 gr. tereyağında kavurun.
Kalan 12 adet karidesi tuzlu suda haşlayın. Dilbalığını ıspanak ve mantar ile doldurun.
Karidesleri üzerine serpip bir tepsiye yerleştirin. Limon sirkesi ve tereyağını ilave edip üzerini folyo ile kapatın.
200ø ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Karides sosu ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.